Over

Bram Roenhorst, tekstschrijver/copywriter en eigenaar, interviewt zichzelf over Blad Media.

Hoi Bram, is een interview met jezelf houden niet een beetje vreemd?

“Ja, eigenlijk wel hè. Aan de andere kant is het wel een creatieve manier om te laten zien wie ik ben en wat ik doe. Ik hou van een persoonlijke benadering met een humoristisch tintje. Ik wil dat ook graag terug laten komen in mijn merk: Blad Media. Dat is ook altijd wat ik mijn klanten adviseer, ontwikkel een authentieke persoonlijkheid en draag deze uit, durf te laten zien wie je echt bent.”

Vertel eens wat meer over Blad Media, hoe is het ontstaan?

“Blad Media is begin 2017 door mij opgericht. Daarvoor had ik 2 jaar, samen met een partner, een eigen bedrijf onder de naam De Webtuin: een collectief van jonge ondernemers gespecialiseerd in webdesign, webteksten, grafisch ontwerp en bedrijfsvideo’s. Mijn functie als eigenaar was tweeledig: ik was tekstschrijver/copywriter en projectmanager. Het was supergaaf om samen met andere ondernemers aan projecten te werken en daarin een verbindende rol te hebben, maar ik merkte wel dat ik steeds minder toekwam aan datgene dat ik zo leuk vind: schrijven. Daarom besloot ik Blad Media op te richten.”

Ok, goed verhaal. En ‘De Webtuin’, bloeit die nog?

“Zeker, De Webtuin staat nog in volle bloei en is samen met een aantal andere jonge bedrijven, één van de vaste samenwerkingspartners van Blad Media. Op deze manier kunnen we de expertise van jonge betaalbare ondernemers bundelen en eigenlijk precies doen wat een groot reclamebureau ook kan – of beter, maar dan wel veel betaalbaarder voor de klant.”

Dat is fijn voor de klant. Over dat tekstschrijven gesproken trouwens, een tekstje schrijven dat kan toch iedereen?

“Het klopt dat de meeste mensen een tekst kunnen schrijven, maar een goede tekst schrijven is wel een kunst. De uitdaging is om de beleving en de visie van een merk te vertalen in een tekst. Daarnaast wil je dat een tekst fijn leest, foutloos is en dat de lezer zijn aandacht niet verliest.”

Klinkt interessant, heb je daar voor geleerd?

“Klopt! Ik heb de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik in 2014 cum laude voor afstudeerde. Op deze opleiding heeft mijn passie voor schrijven en taal verder vorm gekregen.”

Goed bezig! En begrijp ik goed dat je nu ook fotograaf bent? Hoe zit dat?

“Ik maak voornamelijk foto’s uit hipster-overwegingen: een tekstschrijver heeft in tegenstelling tot een fotograaf gewoon een heel suf imago. Nee, onzin. Ik maak al heel lang foto’s, maar ik heb dit tot nu toe nooit professioneel gedaan. Dat doe ik nu wel en ik vind de combinatie te gek. Door de juiste beelden bij teksten te maken versterken ze elkaar enorm.”

Wil je nog iets kwijt?

“Nee, dit was het wel, kom maar een keer een bakje doen, dan praten we verder”