Skip to content
transparant
Blogs laten schrijven

Zakelijk bloggen is populair. Begrijpelijk, want er zijn genoeg redenen waarom zakelijk bloggen voor jou als bedrijf interessant is. We lichten ze hieronder toe en leggen je uit wat de voordelen zijn van blogs laten schrijven door Blad. Ook bespreken we onze werkwijze en kun je hier een blog-pakket kiezen dat aansluit bij jouw online doelstellingen.

Wat is een blog precies?

Voor we verdergaan: wat is een blog nu eigenlijk precies? Een blog is een reeks van artikelen op het internet die met een bepaalde regelmaat verschijnen. Grofweg kun je een verschil maken tussen het schrijven van persoonlijke blogs, bijvoorbeeld reis- of beautyblogs en zakelijk blogs. Op deze pagina richten we ons vooral op het laten schrijven van zakelijke blogs.

Het doel van zakelijk bloggen is om meer bezoekers naar je website te krijgen (en daarmee je conversie te verhogen) door lezers te: informeren, amuseren of inspireren. De onderwerpen van zakelijke blogs sluiten vaak aan op de branche waarin je bedrijf zich bevindt. De vorm van de blog kan uiteenlopen van een informatieve uiteenzetting tot een informeel interview met een medewerker.

Waarom je als bedrijf een blog wil laten schrijven

Zakelijke blogs worden steeds populairder en daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst is het de perfecte ‘online marketing tool’ om veel verkeer richting je website te krijgen. Mensen zoeken via Google op bepaalde, voor jou relevante zoektermen en komen op je blogs terecht (SEO).

Vaak verdubbelen, of soms zelfs verdrie-, vervier- of vervijfdubbelen, we binnen een jaar het verkeer op een website als we zakelijk gaan bloggen. Meer verkeer naar de website zorgt voor hogere conversies.

Daarnaast bouw je door verhoogde zichtbaarheid autoriteit op. Klanten of potentiele klanten gaan jou zien als een belangrijke en betrouwbare speler op de markt: zeker als je de blogs actief deelt op social media. Zo ontstaat er binding met klanten. Hiermee zijn blogs naast een SEO-tool (meer verkeer naar de website) dus ook een branding-tool – het mes snijdt aan twee kanten.

Waarom een blog laten schrijven door Blad?

Als bedrijven zelf gaan bloggen, zijn er twee dingen die we vaak fout zien gaan. Eén: de teksten zijn wel redelijk tot goed geschreven, maar niet geoptimaliseerd voor SEO. Vaak ontbreekt dan ook een groter achterliggend plan. Twee: de teksten zijn wel geoptimaliseerd voor SEO en staan vol met zoekwoorden, maar zijn van zwakke (tot zeer dramatische) kwaliteit – ze zijn onleesbaar geworden.

Dit is waar Blad het verschil maakt. Wij schrijven SEO-teksten die verpakt zijn in fijn lezende en informatieve en/of inspirerende blogs – een soort wolf in schaapskleren. Door de jaren heen hebben we honderden SEO-blogs geschreven en nemen onze blogs tal van nummer één posities in Google in.

Iedereen heeft iets te vertellen

Bedrijven twijfelen weleens – soms uit onwetendheid of soms uit een vorm van bescheidenheid – of ze iets te vertellen hebben. Het antwoord is eenvoudig: ieder bedrijf heeft iets te vertellen. Je kunt je klanten informeren door je kennis met ze te delen, je kunt klanten inspireren met bijzondere verhalen of ze amuseren door iets te schrijven wat ze plezierig of grappig vinden om te lezen. Als we samen gaan bloggen, merk je vanzelf dat je veel meer te vertellen hebt dan je dacht en dat de onderwerpen eindeloos blijken te zijn.

Werkwijze blogs laten schrijven

Blad heeft een specifieke werkwijze voor het laten schrijven van blogs. We lichten toe

Stap 1
Contentplan

Het succes van een blog valt of staat met een plan: een contentplan genoemd in dit geval. In een contentplan staat voor een bepaalde periode (meestal 6 maanden) omschreven wat de geplande onderwerpen zijn van de nog te schrijven blogs. De keuze voor de onderwerpen baseren we deels op de zoektermen waarop binnen jouw branche gezocht wordt in Google. Om de juiste zoekwoorden te bepalen, voeren we een zogeheten ‘keyword onderzoek’ uit. Daarnaast bepalen we aan de hand van je doelgroep en je doelstellingen een goede ‘contentmix’ voor de verschillende onderwerpen van de blogs.

Stap 1
Stap 2
Schrijven

Nadat de onderwerpen voor de blogs bepaald zijn, gaat een van onze schrijvers dit uitwerken tot een blog. We proberen een vaste schrijver aan je te koppelen, waarmee je direct in contact staat. Het bijkomende voordeel van het hebben van een vaste schrijver is dat de schrijver jouw bedrijf steeds beter leert kennen en gemakkelijk de juiste ‘tone of voice’ weet te vinden.

Stap 2
Stap 3
Feedback verwerken

Als de blog klaar is volgt er altijd een feedbackmoment. We vragen jou als klant om naar de blog te kijken en eventueel te voorzien van opmerkingen of aanbevelingen. Deze feedback wordt verwerkt en de finale versie kan online geplaatst worden en bijvoorbeeld gedeeld worden op social media kanalen.

Stap 3
Stap 4
Instellen meta-tag

Om ervoor te zorgen dat de blogs onder de juiste zoekwoorden gevonden worden in Google is het (correct) instellen van de meta-tags belangrijk. Meta-tags kun je het beste zien als een stukje code die aan de zoekmachine meegegeven wordt.

Stap 4
Stap 5
Monitoren en bijsturen

De blogs staan online en worden door Google geïndexeerd. Nu kunnen we gaan kijken hoeveel bezoekers de blogs trekken en checken via welke zoekwoorden bezoekers de blogs bereiken. Deze informatie verwerken we in overzichtelijke rapportage.

Stap 5

Waar plaats je een blog op je website?

Er zijn verschillende plekken waar je een blog op je website onder kunt brengen. Veel bedrijven die actief bloggen kiezen ervoor om het apart op te nemen in het websitemenu. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook onderbrengen op de nieuwspagina en blogs en nieuwsberichten afwisselen.

Verwachte resultaten

Het effect van een blog laten schrijven zie je niet binnen een dag, meestal wel binnen een maand en zeker binnen een jaar! Als je consequent nieuwe en interessante blogs op je website plaatst, gaat Google je steeds interessanter vinden – er gebeurt daar wat. Ze belonen je met hogere posities in de zoekresultaten en het aantal bezoekers neemt sterkt toe. Daarnaast bouw je autoriteit op als je blogt. Mensen zien je steeds vaker voorbijkomen met relevante informatie, onthouden je naam en gaan je zien als een belangrijke en betrouwbare speler op de markt.

Concreet: binnen een jaar is het zeker realistisch om het aantal bezoekers op je site te verdubbelen, meer aanvragen binnen te krijgen via de website en de tijd dat mensen op je pagina’s kijken met 200% toe te laten nemen. En dat allemaal door bijvoorbeeld eens per maand een blog te laten schrijven.

Pakketten

Blogs laten schrijven? Hieronder een 4-tal pakketten. De pakketten bestaan uit losse onderdelen dus afhankelijk van je doelstellingen kunnen we ook onderdelen samenvoegen of op maat maken.

Pro+

Onderscheid je online met interessante, uniek vormgegeven blogs en laat het aantal bezoekers op je website snel groeien.

625per maand
2 blogartikelen van +/- 500 woorden per maand
Contentplan
Keyword onderzoek
Geoptimaliseerd voor SEO
Instellen meta-tags
Online plaatsen
Ontwerp huisstijl voor de blogs
Unieke vormgeving per blog met afbeelding of illustratie
Koppeling met social media
Maandelijkse rapportage

Pro

Creëer online zichtbaarheid door je klanten te informeren, amuseren of aan te zetten tot actie.

475per maand
2 blogartikelen van +/- 500 woorden per maand
Contentplan
Keyword onderzoek
Geoptimaliseerd voor SEO
Instellen meta-tags
Online plaatsen
Bijpassende afbeelding
Koppeling met social media
Rapportage per kwartaal

Basic

Verras je klanten maandelijks met unieke content en werk tegelijkertijd aan je online vindbaarheid.

250per maand
Eén blogartikel van +/- 500 woorden per maand
Contentplan
Keyword onderzoek
Geoptimaliseerd voor SEO
Instellen meta-tags
Online plaatsen
Bijpassende afbeelding
Rapportage per kwartaal

Lite

Perfect voor bedrijven die hun online zichtbaarheid op een aantal gerichte termen willen verhogen.

125per maand
Eén blogartikel van +/- 500 woorden per twee maanden
Contentplan
Keyword onderzoek
Geoptimaliseerd voor SEO
Instellen meta-tags
Online plaatsen
Halfjaarlijkse rapportage

Interessant?

Wil je meer rendement uit je website halen door blogs te laten schrijven? Laat het ons weten! We plannen graag een afspraak in om kennis te maken.